ZORG AANBOD

Iedereen heeft aandacht nodig

Woonbegeleiding

Dagbesteding

Ambulante begeleiding

Woonbegeleiding

1_27

Binnen Zorggroep Hilzijn bieden wij twee varianten van woongroepen aan. Wij hebben woongroepen waar 24- uurs begeleiding aanwezig is in Horn en Panningen. Verder hebben we woongroepen in Horn en Weert waar alleen in de ochtend en avond begeleiding aanwezig is. In deze woongroep waar minder begeleiding geboden wordt, wordt meer zelfstandigheid gevraagd. 

Als je bij ons in zorg komt, gaat onze voorkeur er naar uit om eerst te starten op een 24- uurs woongroep, hierdoor leren we je goed kennen.

In deze eerste fase gaan we er samen met jou achter komen wat je nodig hebt om stappen te maken in je ontwikkeling. Als je toe bent aan de volgende stap, geven wij jou die vrijheid om te laten zien wat je kan. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je doorstroomt naar meer zelfstandigheid.

Mocht je inmiddels al zo ver ontwikkeld zijn, dan bieden wij ook de mogelijkheid om met enkel ambulante begeleiding zelfstandig te gaan wonen. Om jou hier extra in te ondersteunen, hebben wij ook appartementen en studio’s in bijvoorbeeld Weert. Op deze manier werk je stap voor stap naar zelfstandigheid, samen met begeleiding die aansluit op jouw ontwikkeling. In de vorm van bijvoorbeeld kamertraining, waarbij je doorstroomt naar ambulante begeleiding als dat nodig is.

Dagbesteding

Zorggroep Hilzijn heeft in Heythuysen het Werkhuis. Vanuit de woongroepen van zorggroep Hilzijn krijg je vervoer naar het werkhuis waar jij kan ontdekken waar jouw sterke kanten en passies liggen.

 

Het werkhuis heeft vele opties als werken met hout, metaal, creatief werken als schilderen of boetseren, muziekkamer en een keuken waarin je kan leren koken. Wekelijks komt er een kapster voor onze cliënten en is er een tweedehandswinkel opgezet. Vrijwel alles is ook mogelijk, wanneer je zelf een idee hebt denken we graag met jou mee hoe je dit op het werkhuis kan beoefenen zodat je hier steeds beter in wordt.

1_79

Ambulante begeleiding

uitje 6 gebruiken-min

Ambulante begeleiding wil zeggen dat we begeleiding en ondersteuning bieden in je thuissituatie.  De individuele begeleiding is afgestemd op jouw specifieke hulpvraag.

We maken eerst kennis met elkaar en zullen aan de slag gaan met een zorgplan waar je doelen in worden beschreven. Die hulpvragen kunnen liggen op allerlei domeinen. Voorbeelden hiervan zijn wonen, psychische en lichamelijk welbevinden, financiële situatie, sociaal netwerk.

Hierin proberen we altijd samen te kijken naar oplossingen, verbeteringen, mogelijkheden  en zijn er weinig beperkingen. We kijken naar wat er nodig is je verder te laten ontwikkelen en groeien om je leven weer op de rit te krijgen. We lopen mee in je dagelijks leven en bieden begeleiding en ondersteuning om je te laten groeien en te ontwikkelen.

Soms hebben we daar ook hulp van andere organisaties en instanties bij nodig. Voorbeelden hiervan zijn gemeenten, CJG, woningbouwverenigingen, GGZ instellingen, bewindvoering. Daarbij is het belangrijk dat we een goede samenwerking en afstemming hebben om het samen met jou in goede banen te leiden.