ZORG AANBOD

Iedereen heeft aandacht nodig

Woonbegeleiding

IMG-20220713-WA0008

Dagbesteding

Ambulante begeleiding

Woonbegeleiding

1_27

Binnen Zorggroep Hilzijn bieden wij twee varianten van woongroepen aan. Wij hebben woongroepen waar 24- uurs begeleiding aanwezig is in Horn en Panningen. Verder hebben we woongroepen in Horn en Weert waar alleen in de ochtend en avond begeleiding aanwezig is. In deze woongroep waar minder begeleiding geboden wordt, wordt meer zelfstandigheid gevraagd. 

Als je bij ons in zorg komt, gaat onze voorkeur er naar uit om eerst te starten op een 24- uurs woongroep, hierdoor leren we je goed kennen.

In deze eerste fase gaan we er samen met jou achter komen wat je nodig hebt om stappen te maken in je ontwikkeling. Als je toe bent aan de volgende stap, geven wij jou die vrijheid om te laten zien wat je kan. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je doorstroomt naar meer zelfstandigheid.

Mocht je inmiddels al zo ver ontwikkeld zijn, dan bieden wij ook de mogelijkheid om met enkel ambulante begeleiding zelfstandig te gaan wonen. Om jou hier extra in te ondersteunen, hebben wij ook appartementen en studio’s in bijvoorbeeld Weert. Op deze manier werk je stap voor stap naar zelfstandigheid, samen met begeleiding die aansluit op jouw ontwikkeling. In de vorm van bijvoorbeeld kamertraining, waarbij je doorstroomt naar ambulante begeleiding als dat nodig is.

Dagbesteding

Een nieuwe dagbesteding ofwel een nieuw werkhuis!!!! Tsja waar begin je en volg je ook nog eens de visie van ons Hilde die vandaag linksom gaat en morgen rechtsom………

 

  • Projecten, behandeling, een dagindeling waar de jongeren en begeleiding energie van krijgen.
  • Mogen werken aan jezelf, doelgericht en heel laagdrempelig!
  • Er zijn en gezien worden, en dan vooral ook met je boosheid, je verdriet en je onmacht.
  • Handvatten krijgen en dat luisterend oor
  • Soms een flauwe grap, veel humor en vooral heel hard lachen.
  • Dit is wat we willen bereiken en voor ons zien, samen bouwen naar een toekomst.
  • Hoe pak je dit alles samen en maak je een basis voor een fijne dag invulling waar iedereen met plezier komt? Uiteraard zouden wij Hilzijn niet zijn als we dit in een onmens rap tempo uit de grond trekken

We hebben verschillende projecten ontwikkeld, met mega toffe therapeuten en begeleiders. Deze zullen allemaal op verschillende dagdelen met groepjes jongeren aan de slag gaan. Aan iedereen word gedacht! We hebben gekozen voor een verschrikkelijk brede inzet, ik zal een beeld schetsen van wat voor gave projecten dit kunnen zijn:
Theater workshops, creativiteit de vrije loop laten, en de leukste crea bea projecten met de jeugd starten.
Een sportcoach zal samen met een aantal andere begeleiders heel veel verschillende vormen van sport aanbieden (we hebben zelfs iets gehoord over ijsbaden).
De boer in onze familie zal zich met nog een paar andere collega’s ontfermen over onze geitjes en ander vee. Daarnaast zeker niet te vergeten de kippen en andere vogels maar ook de moestuin.
Iedere dag zal er een gastvrouw aanwezig zijn
Verschillende collega’s zullen kook workshops gaan geven (van worstenbroodjes tot kippensoep tot taarten bakken).
Ook komen er workshops op het gebied van beauty en onze lieve kapster zal ook 2 dagdelen per week aanwezig zijn!!
Kortom een heeel breed aanbod met voor ieder wat leuks.


Tsja en toen moest er een nieuwe naam komen voor deze prachtige locatie!
We wilde geen dagbesteding of werkhuis meer neeeee er moest iets nieuws bedacht worden!!!!
Onze Peter!!!! Onze opzichter, die altijd alles voor iedereen in de gaten houdt. Toch wel onze tarzan!!! Onze Held die overal een oplossing voor weet te verzinnen.
Peter betekend Rots!!! Ik weet zeker dat ik namens ons allemaal spreek als ik zeg: onze Rots, sterk, nuchter en is er ALTIJD. Hoevaak jij in de jaren al voor mij en zoveel andere collega’s door het vuur bent gegaan. Wij zouden echt niet meer zonder jou kunnen!!!
Uit respect en liefde krijgt deze plek een nieuwe naar opgedragen aan jou: PEE & ZO

Ambulante begeleiding

uitje 6 gebruiken-min

Ambulante begeleiding wil zeggen dat we begeleiding en ondersteuning bieden in je thuissituatie.  De individuele begeleiding is afgestemd op jouw specifieke hulpvraag.

We maken eerst kennis met elkaar en zullen aan de slag gaan met een zorgplan waar je doelen in worden beschreven. Die hulpvragen kunnen liggen op allerlei domeinen. Voorbeelden hiervan zijn wonen, psychische en lichamelijk welbevinden, financiële situatie, sociaal netwerk.

Hierin proberen we altijd samen te kijken naar oplossingen, verbeteringen, mogelijkheden  en zijn er weinig beperkingen. We kijken naar wat er nodig is je verder te laten ontwikkelen en groeien om je leven weer op de rit te krijgen. We lopen mee in je dagelijks leven en bieden begeleiding en ondersteuning om je te laten groeien en te ontwikkelen.

Soms hebben we daar ook hulp van andere organisaties en instanties bij nodig. Voorbeelden hiervan zijn gemeenten, CJG, woningbouwverenigingen, GGZ instellingen, bewindvoering. Daarbij is het belangrijk dat we een goede samenwerking en afstemming hebben om het samen met jou in goede banen te leiden.