Doelgroep

Omdat je de aandacht verdient

Op weg naar zelfstandigheid

Zorggroep Hilzijn is een organisatie die zorg op maat biedt aan jeugd en (jong)volwassenen met een specifieke hulpvraag. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het bieden van zorg aan jeugd binnen de geestelijke gezondheidszorg en LVG problematieken, wij bieden dan ook intern behandeling aan jeugdigen. De populatie binnen Zorggroep Hilzijn ligt momenteel tussen de 14 en 74 jaar, waaronder meerdere alleenstaande vaders en of moeders met baby’s of kleine kinderen.

Zorggroep Hilzijn werkt niet met een specifieke doelgroep en / of specifiek aanbod, maar vraaggericht. Hierdoor onderscheiden wij ons als veelzijdige organisatie van vele andere zorgverleners. Daarnaast hebben we het het Fly team. Waarmee we buiten de standaard begeleiding, vaak net dat beetje meer kunnen doen.

 

We werken vanuit de (verlengde) jeugdwet en vanuit onder aannemingen met andere zorgaanbieders. Samen met ons dochterbedrijf AnneWim werken wij daarnaast ook vanuit de WLZ. 

We werken vanuit het gegeven dat iedereen anders is. Hier wordt in de begeleiding zo goed als mogelijk rekening mee gehouden en de zorg wordt zoveel als het kan afgestemd op  persoonlijke wensen, mogelijkheden en behoeften van jou. Zorg op maat is waar wij voor gaan.  Jouw situatie  zal bepalen op welke termijn en met welke afspraken we de zorg vorm geven.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, zich veilig voelt en een plek heeft waar hij / zij zichzelf kan en mag zijn. Door het creëren van een huiselijke sfeer, gezelligheid en betrokkenheid denken wij dit op een positieve manier te kunnen organiseren, hierbij rekening houdend met jouw persoonlijke wens en mogelijkheden.

De visie van Zorggroep Hilzijn is samen te vatten in één enkele zin: “Eigen kracht is onze passie”. Met deze insteek kijken wij naar mensen en verlenen wij onze zorg.

Ons doel is om iedereen een zo zelfstandig mogelijk bestaan te bieden. Waarbij je de eigen regie hebt in je leven. Soms heeft iemand hierin ondersteuning en begeleiding nodig, het is voor iedereen verschillende hoeveel zorg dat dan is.

Samen onderzoeken we welke plek het beste bij jou past, gekeken naar je wensen en hulpvraag.

Op deze website tref je algemene informatie aan over onze organisatie, het zorgaanbod, werkwijze / financiering en locaties van waaruit we werken. Tevens tref je hier een contact functie aan met onze gegevens van waaruit u verdere informatie kunt aanvragen over de mogelijkheden die wij bieden.

Verbinding, huiselijkheid, warmte. Mensen om je heen laten voelen, jij bent oké, jij mag er zijn!

Voor mij zijn dit maar woorden, iets wat zo moeilijk uit te leggen valt.
Voor mij is het een gevoel, ik voel het van mijn tenen tot mijn kruin.
Ik kan niemand “beter” maken, ook niet al hun verdriet oplossen.
Ik kan ze alleen laten voelen dat ik me vereerd voel, dat ik er voor hen mag zijn.Jongeren en ouderen, velen met een volle rugzak, vol met afwijzing, negatieve kritiek, gebruikt, misbruikt. Op zoveel plaatsen al gewoond. Niet weten wat het is om zich ergens “thuis” te voelen.
Hoe rijk ben ik dan, dat ik even mag meelopen op hun pad. En ze oprecht mag laten voelen dat ik ze oké vind, dat ik graag naar ze luister, dat het goed is als ze huilen. En dat we samen lachen.

Hilde Mesman

Directrice Zorggroep Hilzijn